Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@03:26:53 GMT

کوچ کتاب خوان ها از فضای مجازی به دنیای کاغذی

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۲۴۴۵۸

کوچ کتاب خوان ها از فضای مجازی به دنیای کاغذی

رونق دوباره فروش کتاب‌های کاغذی در اروپا و آمریکا، تنها مؤسساتی مانند آمازون را تحت تأثیر قرار نداده است. به تازگی، گاردین از رونق دوباره و البته، فوق‌العاده کتاب فروشی‌های سنتی در بریتا خبر داد.

به گزارش مشرق، گزارش‌ها از فروکش کردن تب استفاده از کتاب‌های الکترونیک در سراسر دنیا خبر می‌دهد. بعد از اوج گرفتن استفاده از میراث مکتوب در قالب کتاب الکترونیک، در سال‌های 2010 تا 2017، اکنون شاهد اوج گرفتن دوباره بازار کتاب‌های کاغذی و اقبال عمومی به این نوع از کتاب‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایت‌های بزرگ فروش کتاب، مانند آمازون که تا چندی قبل بر فروش کتاب‌های الکترونیک تمرکز کرده بودند، آشکارا تغییر رویه داده‌اند؛ پنج شنبه گذشته، خبرگزاری ایبنا به نقل از «دیجیتال ریدر» گزارش داد که شرکت آمازون در حال افتتاح دومین فروشگاه کتاب کاغذی بزرگ خود در شهر دیترویت آمریکاست؛ یک کتاب فروشی کاملاً مکانیزه که به بهترین ابزارهای پرداخت دیجیتال برای جذب هر چه بیشتر مخاطبان کتاب‌های کاغذی، تجهیز شده است. این مسئله نشان می‌دهد که غول‌های انتشاراتی و صاحبان مؤسسات بزرگ فروش و عرضه کتاب در دنیا، به این نتیجه رسیده‌اند که دوران جدیدی برای کتاب‌های کاغذی، پس از شوک ناشی از ورود سیل‌آسای کتاب‌های الکترونیک به بازار، آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: کارخانه تولید حماقت، حکایت رسانه‌ها در غرب پرچم بالای کتاب فروشی های سنتی

رونق دوباره فروش کتاب‌های کاغذی در اروپا و آمریکا، تنها مؤسساتی مانند آمازون را تحت تأثیر قرار نداده است. به تازگی، گاردین از رونق دوباره و البته، فوق‌العاده کتاب فروشی‌های مستقل و سنتی در سراسر بریتانیا خبر داد. این خبرگزاری، طی گزارشی از توجه عمومی مردم به کتاب فروشی‌های مستقلی که کتاب‌های کاغذی عرضه می‌کنند، آن ها را رقبای بالفعل غول‌های انتشاراتی دنیا دانست. موضوعی که این روزها در جامعه انتشاراتی انگلیس بسیار مورد توجه قرار گرفته، علاقه مخاطبان به گفت‌وگو درباره کتاب با کتاب فروشان است. مهاجرت کسانی که کتاب‌های الکترونیک و کاغذی را به صورت آنلاین خریداری می‌کردند، از فضای مجازی به دنیای حقیقی، اتفاقی است که این روزها صنعت نشر اروپا را بسیار تحت تأثیر قرار داده و باعث رونق بیش از پیش کتاب فروشی‌های مستقلی شده است که بیشتر، عرضه کننده کتاب‌های کاغذی هستند. طبق آماری که گاردین منتشر کرده است، تعداد کتاب فروشی‌های مستقل بریتانیا، طی دو سال اخیر، به دو برابر تعداد این مراکز در سال 1995 رسیده و از مرز سه هزار و 200 باب گذشته است؛ پدیده‌ای که باعث می‌شود سرمایه‌گذاران بیشتری به سمت صنعت نشر جذب شوند و روند انتشار کتاب‌های کاغذی، شتابی روزافزون پیدا کند. رونق کتاب فروشی‌های مستقل در انگلیس و افزایش فروش کتاب‌های کاغذی، باعث شده است که اعتماد به نفس فعالان این عرصه افزایش یابد، تا جایی که رسماً برای غول‌های انتشاراتی، مانند آمازون، شاخ و شانه می‌کشند. «دامیان بار»، یک کتاب فروش اهل لندن، طی یادداشتی درباره رونق کتاب فروشی های مستقلی که کتاب‌های کاغذی را به علاقه‌مندان عرضه می‌کنند، می‌نویسد: «کتاب فروشی‌ها بهتر از الگوریتم‌های آمازون ذائقه مردم را برای انتخاب کتاب می‌شناسند و به همین دلیل، در مبارزه همیشگی آمازون و کتاب فروشان مستقل و سنتی، شکستی برای کتاب فروشان [مستقل] وجود ندارد.»

تغییر تاکتیک برای افزایش فروش

از سوی دیگر، فعالان صنعت نشر در دیگر نقاط اروپا نیز، به فکر راهکارهایی برای تقویت رونق نشر کاغذی افتاده‌اند. به تازگی خبرگزاری ایبنا، به نقل از پایگاه خبری «آکوالیته» گزارش داد که ناشران اسپانیایی به یک الگوی مناسب برای فروش بیشتر کتاب‌های کاغذی دست یافته اند. بر اساس این گزارش، طی یک سال گذشته، در حالی که آمار کتاب‌های تولید شده در اسپانیا، 7/12 درصد کاهش یافته است، اما فروش ناشران در همین مدت، 9/1 درصد رشد را نشان می‌دهد؛ در واقع ناشران اسپانیایی با در نظر گرفتن نیاز مخاطبان و از طریق فروش در نمایشگاه‌ها و عرضه محصولات در کتاب فروشی‌های سنتی، توانسته‌اند طی سال گذشته دو میلیارد و 300 میلیون یورو به جیب بزنند و این اتفاق را باید نوعی احیای دوباره کتاب فروشی‌ها و صنعت نشر در اسپانیا دانست. در حالی که طی سال‌های قبل، بسیاری از ناشران گمان می‌کردند که بالا بردن آمار کتاب‌های تولید شده، می‌تواند پاسخگوی ذائقه‌های مختلف مخاطبان باشد و صنعت نشر را از افولی که از سال 2013 به بعد دچار آن شده بود، نجات دهد، ناشران اسپانیایی توانستند با مدیریت مؤثر تولیدات خود و انتشار آثار برگزیده و پرمخاطب، طی یک سال گذشته به رشد بسیار مناسبی در عرصه فروش برسند. در همین حال، کتاب‌های الکترونیک در اسپانیا، با کاهش رشد چشمگیری در فروش روبه‌رو شده است؛ آمارها نشان می‌دهد که طی یک سال گذشته، به رغم تلاش غول‌های تولید کتاب‌های دیجیتال، رشد فروش کتاب‌های دیجیتال در اسپانیا، تنها 1/0 درصد رشد داشته است و این بنگاه‌های تولید کتاب، توانسته‌اند تنها 5 درصد از بازار کتاب اسپانیا را در اختیار بگیرند؛ موضوعی که در دیگر کشورهای اروپایی نیز، کم و بیش قابل مشاهده است.

منبع: روزنامه خراسان

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی بریتانیا شرکت آمازون آمریکا اروپا کتاب کتابفروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۴۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: فضای مجازی، دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به تجاوز بیش از ۶ ماهه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و نسل‌کشی آشکار فلسطینیان در این باریکه، مدعی شد که دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل، تا اندازه‌ای به فضای مجازی مربوط است!

ادعای بلینکن در جریان بحث و تبادل نظر با «میت رامنی» سناتور جمهوری‌خواه ایالت یوتای آمریکا در اندیشکده «مک‌کین» مطرح شد. رامنی این سوال را مطرح کرد که «چرا در بحبوحه جنگ غزه، تبلیغات برای اسرائیل تا این اندازه وحشتناک است؟ چرا افکار عمومی به حماس کاری ندارد؟ پیشنهاد آتش‌بس روی میز است اما جهان همچنان به اسرائیل می‌تازد؟»

بلینکن در واکنش یادآور شد که در زمان آغاز کارش در واشنگتن در اوایل دهه ۱۹۹۰ «همه یک کار مشابه می‌کردند و برای اطلاع از رویدادهای جهان، روزنامه می‌خواندند و شبکه‌های تلویزیونی ملی را تماشا می‌کردند.»

وی در ادامه مدعی شد: اما امروز در دهه ۲۰۲۰ با جریان «وریدی» اطلاعات توام با انگیزه‌های جدید و داده‌هایی که هر میلی‌ثانیه به‌روز می‌شود، سروکار داریم و فضای مجازی روایت را تحت تسلط دارد.

دیپلمات ارشد آمریکایی مدعی شد: امروز در اکوسیستم فضای مجازی، مفاهیم، تاریخ، حقایق گم می‌شود و احساسات و تاثیر تصاویر، غالب است. نمی‌توانیم خیلی درباره آن مبالغه کنیم اما فضای مجازی تاثیر بسیار، بسیار، بسیار چالش‌برانگیزی بر روایت دارد!

بلینکن پس از پیوند دادن فکاهی واکنش‌های شدید بین‌المللی به پروپاگاندای فضای مجازی، گفت که یکی دیگر از دلایل انتقادات از رژیم صهیونیستی را «رنج و درد مداوم انسان‌ها در نوار غزه خواند.»

رژیم صهیونیستی پس از بیش از ۶ ماه بمباران و تجاوز به نوار غزه و افزایش روزافزون شمار کشته‌شدگان (شهدا)، با انتقادات شدیدالحن جامعه بین‌الملل روبه‌رو شده است. کارشناسان سازمان ملل متحد به‌رغم اعمال نفوذ آمریکا و غرب، در ماه مارس اعلام کردند که «دلایل و مدارک منطقی برای وقوع نسل‌کشی در نوار غزه وجود دارد.»

در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوارز غزه پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» حماس علیه صهیونیست‌ها در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، تاکنون حدود ۳۵ هزار فلسطینی که عمده آنها زنان و کودکان هستند، به شهادت رسیده‌اند.

کد خبر 6098200

دیگر خبرها

  • فروش اولین قرارداد مسی: یک برگ دستمال 30 میلیارد!‏
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • داغ شدن هشتگ رفح در فضای مجازی
  • حکم محمود مهرابی قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است
  • آغاز فروش غیرحضوری نمایشگاه کتاب + آدرس سایت و جزئیات
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • بلینکن: فضای مجازی، دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل است!
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • یادی از اولین خطوط اتوبوسرانی | از بلیت فلزی تا بلیت کاغذی و باجه بلیت‌فروشی
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب